Adopta un catelus

luni, 7 iunie 2010

Salarii nesimțit de legale!

(Foto: http://uk2.net/blog/wp-content/uploads/mooooney.jpg)
Da știu, îmi încalc pentru a "n"-a oară promisiunea făcută față de mine însămi vizavi de subiectele pe care le voi aborda pe blog. Mi-am promis că o să las pentru platforma online de la job subiectele mai grele, însă nu o să-mi pot respecta angajamentul. În ultimul timp am scris mai multe materiale legate de veniturile încasate de unii dintre angajații sau șefii din instituțile din Timișoara, senatori, deputați, angajați ai companiilor locale, etc. Reacția acestora a fost de fiecare dată aceeași: de frustrare!

Cu "NU" în brațe!

Primii supărați au fost deputații de Timiș, care au început care cum să se încurce în explicații, în ceea ce privește cheltuielile lor lunare. Că ei nu știu exact cât consumă, că sumele respective sunt legale (de parcă ar fi spus cineva că există vreo lege care să le interzică să arunce mii de euro lunar pe excursii în străinătate, a se citi deplasări în interes de serviciu), etc. "Medaliatul cu aur" al acestei secțiuni a fost Valeriu Tabără. Reacția lui a fost ceva de genul: dacă taie din bani, tăiem și noi din muncă! Puteți citi aici cât consumă deputații din județ pe lună, ca să nu mai lungesc discuția.

Următorul pe lista celor care s-au simțit direct vizați, atacați, hăituți, urmăriți, discriminați, sau cum or mai vrea să li se spună, a fost senatorul Nicoale Robu. Domnia sa, o victimă inocentă a unui articol de presă a sărit ca ars când a fost întrebat despre cheltuielile lunare. A spus că eu am ceva persoanal cu el, pentru că am mai scris câteva articole despre persoana sa (aici are dreptate, nu merita să scriu deloc, dar ce să faci... persoană publică, plătită din banii muritorilor de rând, cu două joburi la stat, în concluzie obligație de serviciu), că ar trebui să învăț cum să-mi fac meseria (și aici ar putea avea dreptate, dacă ar fi profesor de jurnalism, nu la automatică), ș.a.

Reacții adverse

Nici secretarului județului, Petrișor Nădăștean nu a fost prea fericit să răspundă la întrebările legate de venitul său din ultima declarație de avere postată pe site. Cu toate acestea a făcut-o. Chiar dacă și declarația sa a fost ceva de genul "Eu sunt unicul și singularul secretar al județului" chiar a vorbit în cunoștință de cauză despre venitul său. A explicat că în
(Foto http://www.paxparabellum.com)
acea declarație sunt incluse și sporuri de câteva zeci de mii de lei câștigate retroactiv. Ce a urmat după, însă, frizează ridicolul. "Un simplu cititor" a început să posteze comentarii care conțineau invective la adresa mea, precum și a jurnaliștilor în general, care au fost șterse. Au urmat amenințări, care au fost și ele șterse. Atenție amatori, la fel voi proceda și eu pe blog cu înjurăturile anonime. Vorba aia, înjurături, înjurături, dar să știu și eu de unde vin.
Domne, să vă mai spun de reacția primarului Gheorghe Ciuhandu? Nu cred că mai are rost, răspunsul e în stilul său caracteristic. Știrea e alta! Că a răspuns la telefon. Asta da EXCLUSIVITATE... Hihi

În concluzie, nu vreau să îi supăr pe purtătorii de cuvânt, specialiștii în PR sau colegi de presă care se ocupă cu consilierea acestor personaje (știu cel puțin unul care a încercat să îi explice unui așa-zis "rasat politician" cum stă treaba cu o relație transparentă cu presa) să le transmită adulaților noștri conducători că poate ar trebui să răspundă pe același ton pe care li se vorbește, cu aceleași formule de adresare și să spună, măcar, la revedere înainte de a trânti telefonul. În rest, să trăiți în continuare bine!

PS: PROMIT în fața marii adunări virtuale că, dacă mi se dă și mie un salariu de parlamentar, voi vorbi frumos, voi pleca spășită capul în fața oricui mă înjură prin ziare, bloguri, etc. Deci, ceva oferte?

2 comentarii:

  1. Mirela, e normal ca putorile de mai sus sunt revoltate cand te legi de averile lor. cred ca ar fi mai senine sa ii intrebi de neamuri decat de bani. dar sunt sigur ca o sa ii pedepsesti tu :)

    RăspundețiȘtergere
  2. :)))) Dar nu vreau sa pedepsesc eu pe nimeni. Nu e vorba de asa ceva, ci de faptul ca, unii dintre ei, nu au bunul simt sa stie cand sa taca si cand si ce sa vorbeasca. Asta e tot

    RăspundețiȘtergere

Vox Populi